X
Política de Privacitat i cookies

Fem servir "cookies" pròpies i de tercers per elaborar informació estadística i mostrar-li continguts, serveis i publicitat personalitzada a través de l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més informació i canvi de configuració.

Una imatge d´arxiu del retorn al mar de les gorgònies - Diari de Girona

Trasplantades 450 gorgònies al fons marí de cap de Creus

Científics i pescadors han col·laborat per recuperar de les xarxes i retornar al mar aquesta espècie · S'estudiarà la seva supervivència a mitjà i llarg termini

04.02.2019 | 10:55 | L'Alt Empordà

Científics i pescadors han acabat el projecte per recuperar gorgònies capturades amb les xarxes de pesca retornant-les al mar al cap de Creus. S'han trasplantat entre 60 i 85 metres de profunditat. Amb l'ajuda d'un robot submarí es van establir els mecanismes per poder monitorar la seva supervivència a mitjà i llarg termini.

Treballant conjuntament els dos sectors es van recollir les 450 gorgònies que havien estat capturades accidentalment a les seves xarxes durant la temporada de pesca d'abril a setembre.

Una vegada recollides es va procedir al seu trasplantament al fons marí amb l'objectiu de recuperar els fons marins profunds de la plataforma continental al cap de Creus que recentment ha estat declarada Lloc d'Interès Comunitari (LIC) en el marc de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

També s'han determinat experimentalment les condicions òptimes per al creixement de fragments de gorgònies a utilitzar en accions de restauració de poblacions impactades.

Les gorgònies es consideren un organisme creador d'hàbitat. Tenen un paper essencial en la protecció de larves i juvenils de peixos i crustacis.

El projecte és el de Conservació i Recuperació de Poblacions de Gorgònies de Profunditat mitjançant Restauració Ecològica i Mitigació dels Impactes de la Pesca" (ResCap 2018).

El porta a terme l'Institut de les Ciències del Mar del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), en coordinació amb les confraries del Port de la Selva i de Cadaqués, al Parc Natural del Cap de Creus, i el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica, mitjançant el programa plenamar del Fons Europeu Marítim i de Pesca.

L'Alt Empordà

Paciència

Jo no sé, benvolguts lectors, quant tardarà la superioritat a apartar de nosaltres el calze amarg, el via crucis que representen els talls de llum...

El darrer episodi de vent ha deixat sis poblacions sense llum a l´Alt Empordà

Fins a uns vint mil abonats es van veure afectats per la manca de servei una mitjana de dues hores . A Castelló ha causat diversos danys amb arbres caiguts i desperfectes a la via pública

SOS Costa Brava reclama revisar la llicència de Sa Guarda a Cadaqués

La plataforma diu que la Generalitat i l´Ajuntament tenen eines per parar-ho i l´alcalde insisteix que tenen permisos

Detecten una xifra rècord de corb marí emplomallat al Parc Natural del Cap de Creus

El cens d´aus aquàtiques en va permetre comptabilitzar 43 exemplars i quatre parelles nidificants a cap Norfeu i sector sud del parc · El cens també registra una nombrosa població de baldriga mediterrània i espècies difícils de trobar a Catalunya com el remena-rocs