X
Política de Privacitat i cookies

Fem servir "cookies" pròpies i de tercers per elaborar informació estadística i mostrar-li continguts, serveis i publicitat personalitzada a través de l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més informació i canvi de configuració.

Una consultora quantifica en 350 milions la inversió xinesa aturada per la crisi catalana

Assegura que la inestabilitat ha generat més temor que l'atemptat de la Rambla

Els empresaris xinesos també volen estabilitat.
11.11.2017 | 23:20 | Economia

La inestabilitat a Catalunya «ha causat més temor a la Xina que l'atemptat de les Rambles», assegura la propietària de la consultora Veline Group, Veline Ong, que afirma tenir paralitzada una inversió de 350 milions d'euros a Espanya «en espera de veure què passa al desembre».

Entre aquestes inversions, destaca Ong en una entrevista, hi ha la d'un empresari de Hong Kong que tenia intenció d'invertir en una cadena hotelera a Catalunya però que «ara s'ha retirat» per la incertesa que existeix.

Veline Group, una consultora d'alt nivell especialitzada en importació i exportació, principalment entre empreses d'Espanya i la Xina, tenia precontractada una inversió de 500 milions d'euros d'inversors xinesos en el sector immobiliari al país, solars, hotels, etc., dels quals 150 milions ja estan tancats.

Però 350 estan «pendents de confirmar pel tema de Catalunya», segons relata la propietària, que destaca que Catalunya «era un portal per entrar a Espanya i Llatinoamèrica, però ara s'està enfonsant».

Aquesta empresària de 37 anys, natural de Xangai, acaba de tornar d'un viatge de tres setmanes per la Xina, on ha constatat que en aquest país «tenen por d'invertir a Espanya per la inestabilitat política».

Els xinesos estan informats del que passa a Espanya, afirma, i explica que ella mateixa ha pogut veure en el metro de Xangai el que passava a Catalunya a través de les pantalles que emeten notícies. «Però quina imatge està donant en aquest moment?», pregunta.

«Als xinesos no els agrada entrar en la política d'altres països, però quan parlen de negocis els agrada la tranquil·litat», afirma.

A més, les empreses xineses «estan començant a traslladar la seva seu» de Catalunya a Madrid i les inversions en turisme s'estan desplaçant a Màlaga.

Sense donar noms, s'ha referit a una agència de Barcelona, amb la qual té relació, que ha cancel·lat «totes les rutes de grups xinesos a Catalunya fins a 2018 perquè no ho tenen clar», afirma.

«És una pena perquè a la gent els agrada el que ofereixes a Espanya, però prefereixen esperar».

Veline Group, que té la seva seu central a Xangai, té 200 treballadors a la Xina i 30 a Espanya, on opera des d'Alacant.

Economia

Una consultora quantifica en 350 milions la inversió xinesa aturada per la crisi catalana

Assegura que la inestabilitat ha generat més temor que l´atemptat de la Rambla

Alibaba trenca el rècord del Dia del Solter en 13 hores

La companyia va facturar uns 25.386 milions de dòlars venuts en només 24 hores, un 42% més que el 2016

CaixaBank, reconegut com el millor banc digital d'Europa Occidental

CaixaBank ha estat reconegut com el Millor Banc Digital d´Europa Occidental el 2017 i com a Millor Banc del Món en Social Media també...

El Grup Oller rep un premi nacional en riscos laborals

MC Mutual destaca que ofereix exercicis amb un fisioterapeuta per eliminar les postures forçades

Sabadell emetrà valors perpetus convertibles en accions per 400 milions d'euros

Banc Sabadell va aprovar ahir fer una emissió de valors perpetus eventualment convertibles en accions ordinàries de nova...