Segueix-nos a les xarxes socials:

OPINIÓ

La nostra feina no és invisible

Article de la integrant del comitè de personal laboral i delegada de CCOO Educació a Girona

Qui som? Som qui sovint no es veu en els centres, el personal educador que sempre estem oferint un cop de mà per a qualsevol tasca educativa, que s'ocupa del teu fill o filla fent una tasca de proximitat i afectiva no sempre reconeguda?

Nosaltres eduquem, fem possible l'escola inclusiva, ajudem a millorar la qualitat educativa, treballem per la cohesió i la integració, acompanyem en els processos d'aprenentatge, garantim la seguretat i la higiene dels més petits, som referents en l'educació infantil 0-3, donem eines per superar les dificultats, fem que us llepeu els dits amb cuines vives i de proximitat, facilitem nous projectes educatius i la nostra tasca és amb les persones...

Som les tècniques d'educació infantil, les tècniques d'integració social, les auxiliars i educadores d'educació especial, el personal laboral que treballem com a fisioterapeutes, com a netejadores o a les cuines dels centres educatius, com a educadores i conserges a les llars d'infants?

CCOO volem reivindicar que som aquelles que formem part importantíssima del sistema educatiu d'aquest país, les qui sovint fem la feina no visible. CCOO exigeix dignificar les categories del personal laboral d'atenció educativa. Proposem la seva adscripció a la direcció general de professorat i altres professionals dels centres públics. A igual feina, igual salari!

CCOO volem recuperar la negociació col·lectiva per posar al dia i per actualitzar el VI Conveni Únic de personal laboral perquè segueixi sent una eina útil per la defensa i la millora de les condicions laborals. Volem influir en els futurs escenaris pressupostaris per tal de millorar la nostra capacitat adquisitiva.

Reivindicacions

Volem una jornada de 35 hores, promoció professional en el mateix lloc de treball; reducció de dues hores de jornada als majors de 55 anys; facilitar que el personal Auxiliar d'Educació Especial esdevingui personal Educador EE; 25 hores d'atenció directa a l'alumnat pel personal EE; revisió dels criteris de plantilles (EEE, AUX EE, TEI); revisió de l'acord del personal de neteja-ajudant de cuina; augment de les places d'educadora de llar i incorporació d'una TEI a cada aula de P3; increment del nombre de personal d'educador d'educació especial i tècnic d'integració social per assegurar una bona implementació del decret d'escola inclusiva; adequació de les classificacions professionals al nivell d'estudis exigit i les feines realitzades; concursos d'oposicions per acabar amb l'alta temporalitat del col·lectiu i concursos de canvis de destinació per garantir la mobilitat i l'estabilitat de les plantilles...

Considerem necessari seguir lluitant per una ocupació pública de qualitat en una administració i uns serveis públics que estiguin a l'altura del que es mereix la ciutadania del nostre país. Serveis públics que, no ho oblidem, són garantia de cohesió social.

CCOO volem parlar de jornada de treball i d'horaris, de la recuperació de serveis externalitzats. Volem polítiques d'igualtat i acabar amb la bretxa salarial. Volem millorar la conciliació de la vida laboral amb la personal i familiar. Volem polítiques de salut laboral de la Generalitat reals i efectives. Volem lluitar per unes jubilacions dignes. Volem adequar els grups i categories professionals. Volem recuperar el poder adquisitiu perdut. Ho volem... i volem fer-ho amb totes vosaltres, amb tot el Personal Laboral fix i interí de la Generalitat. Hi hem de ser tots i totes, exigint els nostres drets. L'única manera de fer-ho és votant a les eleccions sindicals per triar les persones que ens representaran per aconseguir millorar les nostres condicions laborals mitjançant la negociació col·lectiva.

Que CCOO tinguem possibilitats d'aconseguir acords per millorar les condicions de treball de tothom, que puguem tenir companyes i companys fent assessorament, informant o organitzant les reivindicacions, només depèn de tu.

El proper dimarts, 9 d'abril, lluitem per nosaltres, vota CCOO.

Prem per veure més contingut per a tu