L'Audiència Nacional obre judici oral contra Luís Rubiales pel petó a Jennifer Hermoso

Albert Luque, Jorge Vilda i Rubén Rivera també seran jutjats per coaccions

El moment del petó

El moment del petó / RFEF

ACN

ACN

El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha acordat l'obertura de judici oral contra l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luís Rubiales pel petó que va fer a la jugadora Jennifer Hermoso en el marc de la celebració del campionat mundial aconseguit per la selecció estatal femenina a Sidney, a Austràlia. L'escena va tenir lloc el 20 d'agost de l'any passat i la jugadora va manifestar posteriorment que el petó no havia estat consentit. El cas també jutja Rubiales per les presumptes coaccions que la jugadora hauria rebut després perquè manifestés públicament que sí que ho havia estat. L'expresident de la RFEF està acusat d'agressió sexual i de coaccions.

El magistrat també envia a judici per coaccions l'exdirector esportiu de la selecció espanyola masculina de futbol Albert Luque, l'exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda i l'exresponsable de màrqueting de la RFEF Rubén Rivera.

El jutge imposa a Rubiales una fiança de 65.000 euros pel delicte d'agressió sexual que ha de consignar en 24 hores. Alhora li imposa una segona fiança de la mateixa quantitat pel delicte de coaccions, que en aquest cas ha de satisfer de manera conjunta amb els altre tres encausats.

Tant Hermoso, com l'Associació de Futbolistes Espanyols, com la Fiscalia demanen un any de presó per a Rubiales pel delicte d'agressió sexual i un any i mig de presó per a ell i per a cadascun dels altres tres acusats pel delicte de coaccions.

A banda, Hermoso i la Fiscalia demanen a Rubiales, en concepte de responsabilitat civil, 50.000 euros pel delicte d'agressió i 50.000 més, de manera conjunta amb els altres tres acusats, pel delicte de coaccions.