Mor la periodista Victoria Prego, veu de la transició espanyola

Al llarg de la seva carrera va entrevistar importants personatges de la vida política, econòmica, social i cultural d'Espanya

Victoria Prego.

Victoria Prego. / EFE

Europa Press

Europa Press

La periodista Victoria Prego ha mort aquesta matinada a Madrid als 75 anys, segons ha avançat 'El Independiente', mitjà en el qual treballava com a adjunta al director.

Prego va estudiar Ciències Polítiques i va iniciar la carrera el 1974 en els serveis Informatius de TVE, on va treballar fins el 1994 al capdavant de nombrosos programes en directe, documentals i a RNE.

Al llarg de la seva carrera va entrevistar importants personatges de la vida política, econòmica, social i cultural d'Espanya, a més de ser col·laboradora de diferents publicacions, i el 2000 es va incorporar al diari 'El Mundo', on va ser adjunta al director. El setembre del 2016, va llançar, juntament amb altres companys, el digital 'El Independiente', del qual era adjunta al director.

Escriptora a 'Diccionario de la Transición', 'Presidentes' i altres dedicats a Adolfo Suárez, Calvo Sotelo, Felipe González i José María Aznar, Prego va ser distingida amb diversos guardons com el Premi APM d'Honor el 2013, Premi Víctor de la Serna, el 1995, com a equip de 'La Transición' de TVE, Premi de Periodisme El Correo 1995, Antena de Oro 1995, Premi Fundació Independent de Periodisme Camilo José Cela 2013, Premi Europeu de Periodisme 2000, Medalla de Plata de Documentals Històrics del Festival de Nova York, Premi Lucca de Tena 2015 o Premi Clara Campoamor de l'Ajuntament de Madrid 2015.

Entre altres reconeixements, va ser investida Doctora Honoris causa per la Universitat Rey Juan Carlos el 2016 i des del 2015 fins al 2019 va ser presidenta de l'Associació de la Premsa de Madrid, la qual també ha mostrat la seva "profunda tristesa davant la irreparable pèrdua" i ha agraït la seva "total entrega, professionalitat i bon fer".