X
Política de Privacitat i cookies

Fem servir "cookies" pròpies i de tercers per elaborar informació estadística i mostrar-li continguts, serveis i publicitat personalitzada a través de l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més informació i canvi de configuració.

ERC aposta per convertir l'INS Narcís Xifra en el centre referència de la FP a Girona

El grup municipal proposa crear una taula per l'educació amb els agents implicats

El candidat d'ERC Girona, Quim Ayats, a l'Institut Narcís Xifra.
23.11.2018 | 13:23 | Girona

ERC vol convertir l'Institut Narcís Xifra en el centre de referència de la formació professional a Girona. El nou institut a Sarrià de Ter, que ha anunciat el Departament d'Ensenyament, suposa una "oportunitat" i un "nou impuls" pel Xifra i, a la vegada, obre la porta a replantejar tota l'oferta formativa de tota la ciutat de Girona.

L'alcaldable d'Esquerra Girona, Quim Ayats, defensa que els joves han de poder accedir a centres "més propers als seus domicilis" i, d'aquesta manera, "crear un pol formatiu i de prestigi amb una oferta de cicles formatius que respongui a les demandes de mercat i que generi ocupació de qualitat."

Des d'Esquerra Girona es proposa, en aquest sentit, crear una taula per l'educació, que sigui operativa, amb els agents implicats on hi ha de ser l'Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona, les AMPA, els moviments de renovació pedagògica i la Generalitat de Catalunya. "Creiem que és a través d'aquest espai de reflexió i debat on hem de dibuixar la ciutat que volem d'aquí a 5 o 10 anys en l'àmbit educatiu. Hi hem de ser tots, per poder-ho fer entre tots i per a tots", ha destacat el candidat a l'alcaldia de Girona d'ERC, Quim Ayats.

Dos grans reptes immediats

ERC Girona adverteix que la comunitat educativa ha d'afrontar dos grans reptes immediats. En primer lloc, l'augment d'estudiants als instituts durant els pròxims anys i, alhora, la fuga de talent constant que tot i tenir una formació acadèmica de qualitat no s'acaba quedant a la ciutat. Per Esquerra, l'educació i la formació formen un àmbit estratègic de primer ordre pel que fa als drets de la ciutadania i a la construcció i el progrés de la comunitat. La ciutat de Girona ha de situar l'educació entre les seves prioritats.

Ayats afirma que "cal estar al costat dels agents educatius de la nostra ciutat per donar resposta als reptes immediats" i alhora "donar sortida al talent" que es crea. "La manca d'una formació professional que respongui a les demandes del mercat laboral o la manca d'acompanyament de l'alumnat a l'hora de preparar o escollir el seu itinerari educacional o ocupacional ens ha portat a l'actual situació."

ERC Girona celebra la decisió del departament d'Ensenyament de crear un nou institut a Sarrià de Ter per un doble motiu. D'una banda perquè Sarrià tindrà l'institut que necessita, ja que és gairebé l'únic municipi de més de 5.000 habitants, que fins ara no en tenia i, de l'altre, perquè Girona té per endavant "una gran oportunitat per donar un nou impuls al projecte de l'Institut Narcís Xifra" i orientar estratègicament la ciutat educadora del segle XXI que ha de ser Girona.

Girona

Girona encén els llums de Nadal amb un acte a la plaça Catalunya

Hi ha 20 espais nous que se sumen als existents per arribar als 109 punts on hi haurà il·luminació de Nadal

Jordi Roca, un explorador de la xocolata per a "Casa Cacao"

El responsable de la cuina dolça del Celler ha viatjat per conèixer els orígens d´aquest singular aliment

Detingut un home per apunyalar una dona a Salt

La víctima, que presentava una ferida a l´abdomen, ha ingressat a l´UCI del Trueta amb pronòstic reservat

Girona enjardinarà més de 1.500 escocells de la ciutat

Les actuacions, que sumen 100.000 euros, es faran als carrers principals de vuit barris de la ciutat

ERC aposta per convertir l'INS Narcís Xifra en el centre referència de la FP a Girona

El grup municipal proposa crear una taula per l´educació amb els agents implicats

Girona aprova la millora de la vorera est de la travessera de Santa Eugènia

Amb les reformes s´adaptarà l´espai a la normativa vigent d´accessibilitat