X
Política de Privacitat i cookies

Fem servir "cookies" pròpies i de tercers per elaborar informació estadística i mostrar-li continguts, serveis i publicitat personalitzada a través de l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més informació i canvi de configuració.

Recurs de l´Ajuntament per mantenir la pancarta dels presos polítics

Recurs de l´Ajuntament per mantenir la pancarta dels presos polítics

Girona al·lega davanta la Junta Electoral que el cartell s'emmarca dins de la llibertat d'expressió i que no indueix el vot en cap sentit

21.03.2019 | 16:08 | Girona

L'Ajuntament de Girona ha presentat recurs davant la junta electoral de zona demanant que es deixi sense efecte l'ordre de despenjar la pancarta en suport dels presos. A l'escrit, el consistori sosté que el cartell s'emmarca dins la "llibertat d'expressió" i que en cap cas indueix "el vot per a cap formació política".

El consistori sosté que la pancarta no "interfereix" en el període electoral, sinó que allò que fa és "demanar l'alliberament dels qui van complir amb el mandat democràtic" (en referència a l'1-O). P

er això, l'Ajuntament de Girona creu que la junta electoral de zona s'ha "extralimitat" ordenant que es despengi el cartell de la façana del consistori. L'equip de govern esperarà ara a rebre resposta abans de prendre cap decisió.

Tot i que la Delegació del Govern i l'Ajuntament de Salt ja hagin retirat la pancarta en suport dels presos i els llaços grocs, Girona encara manté el cartell a la façana del consistori. Aquest dijous expirava el termini de 48 hores que li va donar la junta electoral de zona perquè despengés la pancarta, però l'equip de govern ha decidit recórrer la decisió.Poc abans de les tres de la tarda, l'Ajuntament ha presentat un recurs davant la junta electoral. A l'escrit, demana que es deixi sense efecte l'acord que l'obliga a treure la pancarta.

El recurs posa l'accent en que el text 'Llibertat presos polítics' no està "induint el vot per a cap formació" ni tampoc interfereix "en el debat polític". L'Ajuntament emmarca la pancarta dins la "llibertat d'expressió" i sosté que l'escrit demana "l'alliberament" d'aquells qui van "complir amb el mandat democràtic". Per això, el consistori creu que la junta electoral de zona va massa enllà "en la limitació del dret a la llibertat d'expressió" quan ordena despenjar el cartell de la façana.

Al recurs, el consistori també fa un petit incís en relació a les notificacions. Quan es reben, és quan comença a comptar el termini –en aquest cas, de 48 hores- per executar l'ordre de la junta electoral. L'Ajuntament de Girona també indica que, fins que la junta electoral de zona no resolgui el recurs, la pancarta en suport dels independentistes presos no es despenjarà. "Esperem la resposta abans de prendre cap decisió", diu el consistori.

Girona

Detenen tres cuidadores per sostreure joies a ancianes de dos geriàtrics gironins

Aprofitant-se de la confiança de les dones els van sostreure joies valorades en uns 5.000 euros

El secretari nacional de l´ANC detingut a Girona surt en llibertat

Jordi Alemany s´ha acollit al dret a no declarar

Recurs de l´Ajuntament per mantenir la pancarta dels presos polítics

Girona al·lega davanta la Junta Electoral que el cartell s´emmarca dins de la llibertat d´expressió i que no indueix el vot en cap sentit

Una trobada per descobrir la fauna singular de les Hortes de Santa Eugènia de Girona

Les Jornades de Medi Natural celebren aquest cap de setmana la seva novena edició

Girona acollirà 84 "edhackers" que buscaran solucions per unir l´educació i la cultura

Es tracta de la primera edició de l´EDhack Krea que arrenca demà al Centre Cultural La Mercè

La fàbrica Hinojosa de Sarrià elevarà cinc metres la xemeneia principal

Aquesta és una de les mesures que s´inclouen dins el Pla per reduir les males olors que desprèn la planta i que ha posat en marxa l´empresa paperera · L´informe encara no ha estat aprovat pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat que l´està avaluant