Coneixes el fruit sec que ajuda a combatre diverses malalties?
T'expliquem tots els seus beneficis
Cuida la diabetis
Abril Escalante
Avui us portem un aliment que tots hem consumit en algun moment. Un fruit sec molt demandat: el cacauet. Aquest aliment té un sabor extraordinari i pots afegir-lo en diversos plats; tant per esmorzar amb un iogurt com de postres o en una amanida, per exemple. En aquest article descobriràs tots els beneficis que té aquest fruit, i no en són pocs!
Segons han demostrat investigacions recents, el fet d'incloure cacauets a la dieta pot oferir múltiples avantatges per a l'organisme que van des de l'enfortiment del sistema immunitari fins al combat de malalties concretes.
Arran d'investigar aquest fruit sec, els científics han arribat a la conclusió que es tracta d'una font rellevant de nutrients essencials com ara proteïnes d'alta qualitat, àcids grassos, fibra, niacina, vitamines del grup B i un bon catàleg de minerals com el fòsfor, el zinc, el potassi o el magnesi segons confirmen les dades de la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN).
Les 3 malalties que podem combatre menjant cacauets
Malalties cardiovasculars
Pel que fa a problemes del cor, el cacauet és tot un aliat, ja que la seva composició, rica en àcids grassos insaturats, contribueix a reduir els nivells de colesterol 'dolent' a la sang i, a conseqüència, a disminuir el risc de patir malalties del cor.
En paraules de la professora Penny M. Kris-Etherton, del departament de Ciències Nutricionals de la Universitat d'Evan Pugh, Pennsilvània per al mitjà "El Español", “els antioxidants i àcids grassos del cacauet enforteixen tot el sistema immunitari de l'organisme, cosa que pot contribuir a la prevenció de malalties cardiovasculars".
Diabetis
Caracteritzat pel seu baix índex glucèmic, el cacauet és una estupenda opció alimentària per a aquelles persones que pateixen diabetis. A més, si es consumeix de manera moderada pot contribuir positivament a regular els nivells de sucre a la sang i a suavitzar els pics de glucosa.
D'altra banda, els nutrients presents al cacauet com la fibra o els àcids grassos saludables ajuden a controlar la gana i a tenir un pes saludable.
Malalties neurodegeneratives
L'abundant quantitat de vitamina E present al cacauet té un paper important en la protecció de les cèl·lules i contra les malalties neurodegeneratives com poden ser l'Alzheimer o el Parkinson. A més, els antioxidants presents ajuden a combatre l'estrès oxidatiu i a mantenir la salut del sistema nerviós.
- Això és el que li passa al teu cervell si menges festucs cada dia
- Perpinyà: Una altra via que també s’ha mirat
- La relliscada de Ricard Ustrell que ha indignat els treballadors de 3Cat
- Empresaris i comerciants del sector de la bicicleta de Girona s’uneixen per crear una associació
- Confisquen un miler d'aus de 63 espècies exòtiques i tortugues a Girona
- Denuncien un nou cas d'agressió sexual a la UdG
- Un camió carregat de cotxes perd la càrrega enmig de l'AP-7 a Sant Julià de Ramis
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona